Probeer jij ook zo veel mogelijk brood te vermijden, maar zie je op tegen veel werk hiervoor in de ochtend? Ik probeerde laatst het onderstaande receptje uit en testte ook meteen een ingevrozen variant: Het lekkerst vers, maar zelfs na ontdooien in de microgolf nog tamelijk lekker (en voedzaam)!
Ingrediënten:
1 | courgette |
1 | ei (losgeklopt, eigeel en eiwit samen) |
175 gr | speltbloem |
250 ml | karnemelk |
1 TL | (wijnsteen)bakpoeder |
1 TL | bicarbonaat |
1 TL | kaneel |
agavesiroop, ahornsiroop of ander smeersel voor op de pannenkoeken | |
gehakte walnoten, pecannoten, amandelnoten en eventueel amandel/kokos schillfers |
Bereiding:
- Rasp de courgette (als je mixt, wordt het papje veel te vochtig)
- Meng de speltbloem, het bakpoeder, de bicarbonaat en de kruiden in een grote kom
- Meng het losgeklopte ei met de melk in een andere kom
- Giet vervolgens beide mengsels (bloem en ei-melk) bij elkaar en meng tot een egaal deeg alvorens de courgetterasp toe te voegen
- Bak de pannenkoekjes zoals je andere pannenkoeken bakt, maar op een middelmatig vuur (als je luchtbelletjes ziet verschijnen, is het tijd om ze om te draaien)
Je kan ze dus meteen opeten, of laten afkoelen en invriezen (in een herbruikbaar plastiek zakje, en dan stak ik wat bakpapier tussen elke pannenkoek zodat je ze ook makkelijk één voor één uit de vriezer kan halen).