Laten we nog iets aan het toeval over?

We reserveren op voorhand in het restaurant, checken de reviews en hopen dan dat onze verwachtingen worden ingelost. Nog voor we er binnen gaan, hebben we de foto’s van het restaurant gezien, het personeel leren kennen in de “over ons”-rubriek en hebben we al beslist wat we willen eten in het voorgepubliceerde menu.

Net las ik in het “psychologies” magazine dat voorpret je stemming al verbetert, je een goed gevoel geeft, maar is dat wel zo mindful? Kan je je reis nog beleven als je alles op foto al hebt gezien? Kan je nog de geuren van de keuken tot jou laten komen om te beslissen wat je gaat eten als je al beslist hebt wat je gaat eten?

Natuurlijk begrijp ik dat voorpret, uitkijken naar wat komt, ook pret kan zijn. Maar als je te veel uitkijkt naar wat komt, mis je misschien de mooie dingen onderweg. Ik neem me alvast voor om de volgende restaurant-bezoekjes met een maximale beginnersgeest te ervaren: niet op voorhand de website bekijken, maar gewoon alles daar op mij laten afkomen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *