Op vraag van, maar ook omdat ik mijn eigen courgettes verwerkt wil krijgen, hieronder het recept van een chocolade cake zonder boter! Best gezond dus als je ook nog eens pure chocolade gebruikt hiervoor.
Ingrediënten:
200 gr | gegaarde courgette |
200 gr | fondant / pure chocolade |
100 gr | rietsuiker |
2 eetlepels | bloem |
4 | eieren |
1/2 zakje | bakpoeder |
Snuifje | zout |
Bereiding:
- Schil de courgette (verwijder zeker ook de pitjes) en snij in kleine blokjes
- Stoom (of kook) de courgette gaar en mix tot een puree (van 200 gr)
- Smelt de chocolade
- Warm de oven voor op 150°
- Voeg de courgettepuree bij de gesmolten chocolade
- Splits de eieren en roer de eigelen onder de chocolade mengeling
- Voeg ook de suiker, de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe (en meng vervolgens alles goed onder elkaar)
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze er voorzichtig onder
- Giet het mengsel in een bakvorm (al dan niet beboterd of met een bakfolie bedekt)
- Bak gedurende ongeveer 40 minuten tot de cake klaar is
- Haal uit de oven en laat nog even afkoelen in de bakvorm
Ik beloof je dat je de courgette niet zal proeven en de boter niet zal missen! Smullen maar…