Trail des fantômes – Helaas geen spook gezien in La Roche en Ardenne

Slecht weer hadden ze gegeven. En slecht weer was het ook! Vorig jaar een mooie zonnige dag, dit jaar fris (ongeveer 16 graden) en druilerig. Gelukkig geen al te harde pijpenstelen zodat je best nog kon genieten van de loop en de mooie uitzichten!

Na een drukke werkweek, zonder al te veel beweging, had ik me voorgenomen om het rustig aan te doen, om vooral te genieten. Klinkt raar, want daarom doe ik het toch eigenlijk? Maar eigenlijk doen we (ook ik) vaak veel dingen op automatische piloot. Omdat we het altijd zo doen en gedaan hebben. Zonder ervan (bewust) te genieten.

In plaats van te lopen met de stress “om zeker niet de laatste te zijn” (voor anderen is dit misschien eerder “om de eerste te kunnen zijn” ;-)), liep ik met de intentie om volledig gewaar te zijn. Volledig aandachtig in het huidige moment en de huidige plaats. Niet de eindtijd in de toekomst noch de eindmeet op een andere plaats. Dit lukt niet elke seconde uiteraard…

Maar toch: op veel momenten voelde ik de modder op mijn benen spatten, de regen op mijn gezicht druppen, de keien door mijn schoenen, … traag maar gestaag klimde ik de muur op. Ik voelde mijn kuiten samentrekken en ontspannen, steeds opnieuw. Tegen het einde aan gebruikte ik zelfs mijn handen om te steunen op mijn dijbenen. Ik heb geen idee wie mij voorbij stak of wie ik voorbij stak. Het kon mij ook niet schelen: ik deed mijn ding, ik ging mijn weg, onafhankelijk van wat anderen deden. En dit moeten m.i. veel mensen wat meer leren doen (en sommigen wat minder ook ;-)). We vergelijken teveel: wie loopt voor ons, wie loopt achter ons? Vaak maakt dat eigenlijk niet uit, zeker niet als we genieten van ons eigen proces. Mindfulness leert en helpt mij genieten van dit proces, het nu, het hier aanwezig zijn.

 

Voor zij die meer willen weten over het spook (en de legende):

 

Eén antwoord op “Trail des fantômes – Helaas geen spook gezien in La Roche en Ardenne”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *