Driemaal is scheepsrecht! Dat geldt ook voor deze hartige wafeltjes. Om één of andere reden had ik vanavond zin om de keuken om te toveren in mijn heiligdom: muziekje aan, glaasje wijn en bakken maar! En wat kan er beter gebakken worden dan courgette wafeltjes deze periode van het jaar?!
Vooraleer ik het recept weergeef, hieronder twee redenen waarom het eerder niet zo denderend afliep (en die jou dus een hele hoop ellende kunnen besparen):
- Maak deze wafeltjes van verse courgette! Geen diepvries courgette dus, die bevatten te veel water.
- Bewaar ze, na afkoelen, in de frigo! Parmezaan, remember ;-)?
Ingrediënten:
600 gr | courgette |
120 gr | parmezaanse kaas (geraspt) |
140 gr | speltbloem of tarwebloem |
120 ml | melk (halfvolle of volle) |
2 | eieren |
Snuifje | peper en zout |
2 eetlepels | olijfolie (of andere olie) |
Bereiding:
- Rasp de courgette (mix de courgette niet met een mixer, dan wordt die ook weer te vochtig!)
- Zet het wafelijzer aan om op te warmen
- Meng de courgette met de Parmezaanse kaas in een grote kom (alle ingrediënten moeten hier samen in kunnen)
- Meng in een andere kom de eieren met peper en zout en roer de melk eronder
- Giet het eimengsel bij de geraspte courgette en parmezaan
- Schep de bloem er als laatste ook nog onder
- Verdeel wat olie over het wafelijzer (zeer weinig!) en bak de wafeltjes 3 tot 5 minuten. Als ze wat bruiner zijn, zijn ze ook krokanter
Je kan de wafeltjes zowel koud als warm nuttigen. Gecombineerd met wat tomaatjes en sla is dit een lekkere lunch!