Kleurrijke salade met quinoa, makreel en rode biet

Ok, de titel doet niet vermoeden dat het om een eenvoudige salade gaat, maar dat is het dus wel! Toen mijn man dit recept voor mijn neus schoof, was ik niet meteen wild enthousiast… maar een man die voorstelt om dit samen eens te maken, kan ik echt om geen enkele “voor-vrouwen-begrijpbare”-reden weigeren :-).

De ingredi├źnten (voor 4 personen, echt voldoende):

  • 260 gram gerookte makreel
  • 500 gram gestoomde rode biet (vers of luchtledig voorverpakt)
  • 175 gram (of meer) jonge sla (wij namen hiervoor een eenvoudige voorverpakte mengeling vanuit de winkel)
  • 3 lente uitjes (maar het kan even goed zonder)
  • 1 bakje preikiemen (of tuinkers of radijsscheuten of luzernekiemen)
  • 200 gram quinoa
  • 4 eetlepels natuur yoghurt
  • 50 gram walnootpitten (voor liefhebbers van noten in een salade, mag dit gerust wat meer dan 50 gram zijn: 80 gram bv)
  • Peper & Zout

 

De bereiding (begin met de quinoa en doe ondertussen de volgende stappen):

  • Spoel de quinoa en kook gaar in 4 dl licht gezouten water (ongeveer 15 min)
  • Verwijder het vel van de makreel en trek in stukken
  • Hak de walnootpitten grof
  • Vang het sap op van de rode bieten en meng dit met de yoghurt en wat peper en zout (dit is de dressing)
  • Snij de rode biet in kleine blokjes (van ongeveer 1 cm op 1 cm)

Voor de bereiding van het bord, meng je eerst de sla, quinoa (afgekoeld), rode biet en de makreel. Daarbovenop gaan de walnootpitten en de preikiemen. Dressing er nog over en klaar is kees! Niet moeilijk dus … en onverwacht lekker (ik ben immers niet echt een rode-bieten fan)!!!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *